کاووش در ساختار و اجزا شهر گور بر اساس مستندات میدانی (قسمت 2)
وبلاگ به روز و تخصصی معماری و سازه های ایران و جهان
به وبلاگ تخصصی معماری و سازه های ایران و جهان خوش آمدید.

بررسی میراث به جامانده از افشاریه در کتیبه قرآنی کاخ خورشید رپورتاژ خبری از سایت رکس سو پوشش نمای ساختمان با شبکه فلزی تکمیل کلیسای ساگرادا فامیلیا اثر آنتونی گائودی پس از ۱۳۷ سال نحوه خرید فن کویل سایت تاسیسات دات کام و بررسی فنی مشخصات کویل فن دار ترکیب سبک های مینیمال – صنعتی برای خلق دفتر کار متفاوت بازسازی مطب دندانپزشکی و طراحی کلینیک مدرن مروری کوتاه بر بیوگرافی عبدالعزیز فرمانفرمایان رسوب زدای مغناطیسی آکوا در منزل ما ایرانیان آشنایی با معانی رنگ در معماری سنتی معرفی کوتاه معماری حبابی طراحی مسجد اسلامی مصر با گنبد تک پوسته لانه زنبوری (بخش 2) طراحی مسجد اسلامی مصر با گنبد تک پوسته لانه زنبوری (بخش 1) بررسی معماری دیکانستراکشن کاووش در ساختار و اجزا شهر گور بر اساس مستندات میدانی (قسمت 2) کاووش در ساختار و اجزا شهر گور بر اساس مستندات میدانی (قسمت 1) آشنایی با معماری ایلامی الگوهای انتخاب و کاربرد رنگ در دکوراسیون داخلی ساختمان (بخش 2)


کاووش در ساختار و اجزا شهر گور بر اساس مستندات میدانی (قسمت 2)

-کاربری پیشنهادی بعدی، کاربری آیینی است، که با توجه به نقش مذهب در ساختار حکومتی ساسانی اصلاً دور از ذهن نیست.

-کاربری نظامی نیز از گزینه های مطرح شده بود اما سوالی که در باب این فرضیه مطرح می شود این است که چرا چنین سازه ای با چنین کاربری در حصارهای شهر که بسیار مکان منطقی تری است، ساخته نشده است؟

 -کاربری دیدبانی نیز فرضیه دیگری است و اینکه چرا برج دیدبانی شهر باید در چنین نقطه پر اهمیتی (مرکزی ترین نقطه شهری شعاعی) از شهر قرار بگیرد؟ برای کوتاه شدن مسافتها به هنگام اطلاع رسانی؟

 -کاربری یا نقش فرضی بعدی، سمبلیک بودن منار است. با توجه به اینکه شهر، بلافاصله بعد از به قدرت رسیدن اردشیر، طرح ریزی شده و با توجه به نام آن که اردشیر خوره یا شکوه اردشیر بوده و قرار بوده بازگوکننده شکوه و قدرت اردشیر باشد، ساخت سازه ای مرتفع و شاخص که از اطراف قابل دیدن باشد، در نقطه مرکزی این شهر اصلاً بعید به نظر نمی رسد. هر چه باشد ساخت اردشیر خوره خود حرکتی سمبلیک محسوب می شود. اما سوال مطرح شده در اینجا این است که چرا در میان شهری دایره ای، بنای شاخص شهر با هندسه چهارگوش ساخته شده است؟

بهرحال بهترین راه برای درک کاربری این منار و علت ساخت آن شاید جستجو در فرهنگ مردم آن زمان و شناخت روش زندگی و تفکر آنهاست. شاید با پیگیری روند تکامل منارها و کاربریهای آنها به صورت برعکس و از امروز تا گذشته بتوان به جوابی روشنتر درباره فرضیات مطرح شده رسید.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







:: موضوعات مرتبط: معماری، ،
:: برچسب‌ها: آثار تاریخی فیروز آباد , قلعه دختر اردشیر ساسانی , شکل دایره ای, شهر گور , نظام طبقاتی , اردشیر خوره, معنی شهر گور, فیروزآباد, کاخ اردشیر بابک, علت نام گذاری شهر گور,

نویسنده : Coast to coast تاریخ : یک شنبه 6 بهمن 1398



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به وبلاگ به روز و تخصصی معماری و سازه های ایران و جهان مي باشد.