طراحی مسجد اسلامی مصر با گنبد تک پوسته لانه زنبوری (بخش 1)
وبلاگ به روز و تخصصی معماری و سازه های ایران و جهان
به وبلاگ تخصصی معماری و سازه های ایران و جهان خوش آمدید.

بررسی میراث به جامانده از افشاریه در کتیبه قرآنی کاخ خورشید رپورتاژ خبری از سایت رکس سو پوشش نمای ساختمان با شبکه فلزی تکمیل کلیسای ساگرادا فامیلیا اثر آنتونی گائودی پس از ۱۳۷ سال نحوه خرید فن کویل سایت تاسیسات دات کام و بررسی فنی مشخصات کویل فن دار ترکیب سبک های مینیمال – صنعتی برای خلق دفتر کار متفاوت بازسازی مطب دندانپزشکی و طراحی کلینیک مدرن مروری کوتاه بر بیوگرافی عبدالعزیز فرمانفرمایان رسوب زدای مغناطیسی آکوا در منزل ما ایرانیان آشنایی با معانی رنگ در معماری سنتی معرفی کوتاه معماری حبابی طراحی مسجد اسلامی مصر با گنبد تک پوسته لانه زنبوری (بخش 2) طراحی مسجد اسلامی مصر با گنبد تک پوسته لانه زنبوری (بخش 1) بررسی معماری دیکانستراکشن کاووش در ساختار و اجزا شهر گور بر اساس مستندات میدانی (قسمت 2) کاووش در ساختار و اجزا شهر گور بر اساس مستندات میدانی (قسمت 1) آشنایی با معماری ایلامی الگوهای انتخاب و کاربرد رنگ در دکوراسیون داخلی ساختمان (بخش 2)


طراحی مسجد اسلامی مصر با گنبد تک پوسته لانه زنبوری (بخش 1)

طراحی ساختمان مسجد می بایست آرامش، صلح و هارمونی را به کاربران خود ارائه دهد. به همین دلیل چند نیاز ضروری را باید به بافت و طراحی مفهومی مسجد اضافه کند. این راه حل بسته به تعبیه دیوار دولایه (دیوار دو جداره آجری با فضای خالی بین دو پوسته) داشت که فقط یک پنجره در آن قرار می گرفت که رو به گورستان قرار داشته، که با یک سیستم سقف هیبریدی پوشش شده بود. تشکیل یک مربع مرکزی (به ابعاد 6 در 6 متر) با یک گنبد انعطاف پذیر تک پوسته در مرکز مربع و 4 گوشواره مزین شده به شیوه های سنتی گچ بری، سقف مسجد را با ترکیبات هیبریدی به نمایش گذاشته است. حفره گنبد یک فیلترکننده تهویه می باشد که نور غیرمستقیم و نسیم تازه را به داخل مسجد هدایت می کند. پوسته دولایه دیوارها و سقف مسجد (به غیر از گنبد تک پوسته) یک عامل فیلترکننده و خنک کننده هوای داخل می باشد.

گنبد مسجد باسونا به بهره گیری از بلوک های آجری شنی که در سبک معماری مصر کاربرد دارند، هوا را در نیم تن در متر مکعب تعدیل می کند. متریال های به کار رفته در ساختار آجرها، شن، آهک و ماسه می باشد. وزن سبک بلوک های گنبد در تثبیت گنبد نقش بسزایی ایفا کرده و تمام عناصر به کار رفته در سقف را با سازه ای ساده تعدیل کرده است. ابعاد هر آجر 100 در 200 در 600 میلی متر بود، و با یک الگوی چرخشی لانه زنبوری کنار هم چیده شده اند که علاوه بر برآیند زیبایی شناسی معماری اسلامی، پایستکی چینش آجرها را به ارمغان آورد. با این وجود نصب آجرها در یک گنبد یک پوسته با چنین چینشی،  نیازمند پوشش فلزی است. به همین علت معمار پروژه یک سیستم فولادی را برای تثبیت آجرها در نظر گرفت تا تحمل وزن گنبد فقط به عهده سیستم بنا نباشد.

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







:: موضوعات مرتبط: معماری، ،
:: برچسب‌ها: طراحی مسجد, طراحی مسجد مدرن, معماری مسجد, مسجد باسونا, Basuna,

نویسنده : Coast to coast تاریخ : یک شنبه 6 بهمن 1398



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به وبلاگ به روز و تخصصی معماری و سازه های ایران و جهان مي باشد.